Soul Machines, syarikat perintis yang membayangkan semula cara manusia berhubung dengan mesin mengumumkan pemerolehan dana siri B US$40 juta pada hari ini. Soul Machines merupakan syarikat Penyelidikan AGI yang membangunkan platform Animasi Berautonomi utama dunia untuk membantu memberikan sifat kemanusiaan kepada jenama dan cara orang berinteraksi dengan jenama.

Dengan dana berkenaan, Soul Machines merancang untuk terus membuat perkembangan secara global dengan fokus khusus terhadap R&D dan menambahkan tapak operasinya di seluruh dunia untuk memenuhi permintaan yang semakin bertambah.

“Kami gembira mengenali dan bekerja dengan pasukan di Temasek, Lakestar dan Salesforce Ventures dan yakin bahawa mereka merupakan rakan kongsi yang baik untuk memberikan bantuan sementara kami mengembangkan dan meluaskan perniagaan, teknologi dan pangkalan klien kami di seluruh dunia,” kata Greg Cross, Pengasas Bersama dan Ketua Pegawai Perniagaan Soul Machines.

Soul Machines telah mengerahkan platform HumanOS dan mencipta Digital Heroes untuk sesetengah jenama global terbesar dalam runcit, automotif, perbankan dan kewangan dengan pelanggan termasuk Procter & Gamble, Bank ABC, The Royal Bank of Scotland dan banyak lagi. Inisiatif utama dalam bidang pendidikan dan penjagaan kesihatan juga sedang dijalankan dengan Soul Machines.

Teknologi Soul Machines mencipta pengalaman pelanggan dan penglibatan secara keseluruhan yang baharu. Jenama kini berpeluang untuk mencipta versi digital duta mereka atau pekerja secara digital sepenuhnya, seperti ejen perkhidmatan untuk berinteraksi dengan peminat dan pelanggan mereka dengan cara yang bermakna secara berkesan.

Robotik-Foto-hiasan.jpg