Soal Selidik Personaliti Pekerjaan (Occupational Personality Questionnaire, OPQ) SHL, penilaian hebat dan digunakan di seluruh dunia bagi mengukur gaya tingkah laku di tempat kerja, kini lebih pantas, lebih intuitif dan bertumpu pada pengalaman pengguna.

Kepakaran saintifik SHL, yang diterajui oleh lebih 300 ahli psikologi organisasi perindustrian dan disokong oleh lebih 45 bilion titik data, menyediakan peramal paling mantap untuk prestasi pekerjaan yang ada pada masa kini – dan yang terbaik kini menjadi lebih baik.

OPQ SHL yang diperbaharui semula menggabungkan sains dan teknologi terkemuka untuk memberikan pengalaman peserta yang luar biasa. Masa tindak balas meningkat sehingga 50 peratus lebih pantas dan mengurangkan usaha yang diperlukan untuk memperoleh tahap pandangan sarat maklumat yang sama. Pemesejan kontekstual mencipta lebih penglibatan peserta di sepanjang penilaian.

Paling utama, penambahbaikan baharu ini dicapai tanpa menjejaskan asas psikometrik penilaian yang dipercayai oleh begitu banyak syarikat, sesuatu yang tidak dapat dilakukan oleh penilaian bukan saintifik dan tidak terbukti yang lain.

“OPQ telah diperbaharui semula sepenuhnya sebagai pengalaman mengutamakan peserta yang menarik. Kami memanfaatkan sains hebat kami dan menjadikannya lebih ringkas, lebih pantas dan lebih menyeronokkan,” kata Ken Lahti, Ketua Pegawai Sains dan Inovasi SHL.
Pembaharuan ini merupakan yang terkini dalam siri kemajuan teknologi utama oleh SHL dalam usahanya untuk membawakan inovasi yang dipertingkat ke dalam sektor pandangan mendalam tentang bakat. Teknologi penilaian kognitif yang memenangi anugerah, penilaian video dan alat pemvisualan data yang mengukur kesediaan digital merupakan beberapa penambahan terbaharu kepada portfolio produk SHL yang semakin berkembang.

-PR NEWSWIRE