People Matters TechHR 2020 yang diadakan baru-baru ini telah mengumpulkan pemimpin perniagaan dan sumber manusia (HR) yang paling progresif, penganalisis, pakar teknologi HR dan pemula Worktech di seluruh dunia untuk menyumbangkan idea dalam tetapan semula yang hebat.

Sebagai persidangan HR dan Worktech terbesar di Asia, persidangan maya selama lima hari tersebut menjadi tuan rumah kepada lebih daripada 3,000 pemimpin HR dan perniagaan dari 55 buah negara, 67 pembentang global dan 83 sesi yang memuaskan.

Sepanjang lima hari, 8,448 talian telah dijalin, 27,423 perbincangan dibuat dan jangkauan media sosial meningkat sebanyak 34 juta dengan lebih 17,000 penglibatan sosial.

Ketua Pegawai Eksekutif dan Ketua Pengarang People Matters, Ester Martinez berkata, pihaknya ingin mendorong dan memperkasakan komuniti untuk mencuba perkara baharu, belajar seiring dengannya dan mencari jawapan.

“Sekiranya kita dapat menyelesaikan pelbagai masalah, bukan hanya kita dapat kekal sebagai sebuah perniagaan, kita juga dapat menentukan semula keistimewaan dan nilai perniagaan untuk organisasi dan industri kita. Oleh itu, tema tahun ini berpusat pada Adaptable HR: The Great Reset,” katanya.

Persidangan tersebut berjaya mencetuskan perbincangan untuk membuat tetapan semula yang hebat dalam keadaan Covid-19 yang tidak menentu ketika ini dan membina tenaga kerja digital yang bersedia untuk masa depan.

-PR NEWSWIRE

Conference.jpg